Begeleiding op Zorgboerderij Den Hoet

Dagactiviteiten voor jongeren en volwassenen met niet- aangeboren hersenletsel of een lichamelijke handicap.


Begeleiding
Op zorgboerderij Den Hoet word je begeleid door een team van enthousiaste vaste medewerkers, vrijwilligers en stagiairs. Wij bieden begeleiding bij alle activiteiten en je leerwensen. 

Vaste medewerkers
Onze vaste medewerkers zijn beroepskrachten. Zij hebben allemaal een opleiding gedaan in een richting die past bij het werk op een zorgboerderij, zoals Medewerker Maatschappelijke Zorg, Verzorgende I.G. of Verpleegkunde. De medewerkers hebben kennis van dierverzorging. 

Petra Völlink
Petra is 48 jaar en is coördinator van de zorgboerderij. Zij is opgeleid tot verpleegkundige en heeft gewerkt in Revalidatiecentrum de Hoogstraat, afdeling niet-aangeboren hersenletsel. Petra heeft een agrarische achtergrond. Met al je vragen en wensen over de dagactiviteiten kun je bij haar terecht.                                           

Bianka van Beek
Bianka is 37 jaar en werkt als begeleider op maandag, woensdag en vrijdag. Bianka heeft de opleiding tot Verzorgende I.G. gedaan en ze heeft ervaring in de zorg voor mensen met dementie. 
Bianka heeft vroeger gewerkt in de paardenhouderij. Ook is Bianka opgeleid tot hondentrimmer. Bianka begeleidt graag de activiteiten bij alle dieren en in de tuin. 

Jules Tuhumena
Jules werkt als begeleider op dinsdag en donderdag en is graag, samen met de deelnemers, buiten actief in het groenonderhoud. 

Sven Kleine 
Sven werkt als invalkracht spelbegeleider op donderdagmiddag. Sven heeft een diploma Sport en Bewegen (niveau 4) en diploma Medewerker Maatschappelijke Zorg (BBL). Sven ontwikkelt allerlei plezierige en energieke spelactiviteiten op de boerderij. 

Nadia van Rossum
Nadia heeft een diploma Medewerker Maatschappelijke Zorg en is opgeleid tot docente. Ze heeft negen jaar werkervaring in de begeleiding van jongeren en volwassenen met een handicap. Nadia heeft een passie voor de opvang en herplaatsing van zwerfkatten. Nadia werkt als invalkracht. 

Vrijwilligers
Bij zorgboerderij Den Hoet werken vijf vrijwilligers. Ze helpen mee in de begeleiding of verzorgen het vervoer. Dankzij de vrijwilligers kunnen we extra activiteiten verzorgen en nog meer persoonlijke aandacht geven. Een vrijwilliger helpt bijvoorbeeld met soep maken, een pony borstelen, een plantenbak inzaaien of een poezenkussen naaien.

Iet van Vuuren
Iet is onze vaste vrijwilliger. Zij is eigenaar van kattenpension Den Hoet en vertelt graag over de poezen in het kattenpension en de aandacht en zorg die ze nodig hebben. Iet heeft in mei 2017 de beroepsopleiding Keramiek afgerond en ondersteunt ons bij de Keramiek activiteiten. Iet hoopt in 2020 65 jaar te worden en stopt daarom in maart 2020 met het Kattenpension. Heel hartelijk bedankt, Iet! 

Stagiair
Bij zorgboerderij Den Hoet werkt ook regelmatig een stagiair.[link naar pagina Organisatie] De stagiairs doen de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg, richting gehandicaptenzorg (niveau 3 of 4) BOL, of de opleiding Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2). Op de zorgboerderij helpen zij de beroepskrachten en de vrijwilligers. Zo leren zij het werk in de praktijk.

 

©2010 - Copyright Zorgboerderij Den Hoet - Ontwerp en realisatie door Verbon Design