Begeleiding op Zorgboerderij Den Hoet

Dagactiviteiten voor jongeren en volwassenen met niet- aangeboren hersenletsel of een lichamelijke handicap.


Begeleiding
Op zorgboerderij Den Hoet word je begeleid door een team van enthousiaste vaste medewerkers, vrijwilligers en stagiairs. Wij bieden begeleiding bij alle activiteiten en je leerwensen. 

Vaste medewerkers
Onze vaste medewerkers zijn beroepskrachten. Zij hebben allemaal een opleiding gedaan in een richting die past bij het werk op een zorgboerderij, zoals Medewerker Maatschappelijke Zorg, Verzorgende I.G. of Verpleegkunde. De medewerkers hebben kennis van dierverzorging. 

Petra Völlink
Petra is 46 jaar en is coördinator van de zorgboerderij. Zij is opgeleid tot verpleegkundige en heeft gewerkt in Revalidatiecentrum de Hoogstraat, afdeling niet-aangeboren hersenletsel. Petra heeft een agrarische achtergrond. Met al je vragen en wensen over de dagactiviteiten kun je bij haar terecht.                                           

Bianka van Beek
Bianka is 34 jaar en werkt als begeleider gedurende drie dagen per week. Bianka heeft de opleiding tot Verzorgende I.G. gedaan en ze heeft ervaring in de zorg voor mensen met dementie. 
Bianka heeft vroeger gewerkt in de paardenhouderij. Ook is Bianka opgeleid tot hondentrimmer. Bianka begeleidt graag de activiteiten bij alle dieren en in de tuin. 

Sven Kleine 
Sven is 26 jaar werkt als begeleider gedurende vier dagen per week. Sven heeft een diploma Sport en Bewegen (niveau 4) en diploma Medewerker Maatschappelijke Zorg (BBL). Sven ontwikkelt allerlei plezierige en energieke spelactiviteiten op de boerderij. 

Nadia van Rossum
Nadia is 31 jaar, heeft een diploma Medewerker Maatschappelijke Zorg en is opgeleid tot docente. Ze heeft negen jaar werkervaring in de begeleiding van jongeren en volwassenen met een handicap. Nadia heeft een passie voor de opvang en herplaatsing van zwerfkatten. Nadia werkt als invalkracht. 

Vrijwilligers
Bij zorgboerderij Den Hoet werken vijf vrijwilligers. Ze helpen mee in de begeleiding of verzorgen het vervoer. Dankzij de vrijwilligers kunnen we extra activiteiten verzorgen en nog meer persoonlijke aandacht geven. Een vrijwilliger helpt bijvoorbeeld met soep maken, een pony borstelen, een plantenbak inzaaien of een poezenkussen naaien.

Iet van Vuuren
Iet is onze vaste vrijwilliger. Zij is eigenaar van kattenpension Den Hoet en vertelt graag over de poezen in het kattenpension en de aandacht en zorg die ze nodig hebben. Iet heeft in mei 2017 de beroepsopleiding Keramiek afgerond en ondersteunt ons bij de Keramiek activiteiten. 

Stagiair
Bij zorgboerderij Den Hoet werkt ook regelmatig een stagiair.[link naar pagina Organisatie] De stagiairs doen de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg, richting gehandicaptenzorg (niveau 3 of 4) BOL, of de opleiding Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2). Op de zorgboerderij helpen zij de beroepskrachten en de vrijwilligers. Zo leren zij het werk in de praktijk.

 

©2010 - Copyright Zorgboerderij Den Hoet - Ontwerp en realisatie door Verbon Design